Najaarsrit 2023 voor ‘Fonds Gehandicaptensport’

Zondag 29 oktober - bij het ingaan van de wintertijd - kunnen enthousiaste motorrijders hun fietsen nog even uit de schuur halen voor de 66ste Nonnetjesrit. De Nonnetjesrit is een traditie sinds 1989 en een ‘must’ voor iedere tweewielige motorrijder! Elke ‘easy’ motorrijder kan meedoen. Deelnamekaarten zijn  ’s ochtends bij het vertrek verkrijgbaar.

De route beslaat 3 etappes van elk circa 1,5 uur. Daar tussenin is er een koffiestop en een lunch. Verzameld wordt er vanaf 8.15 uur met koffie. Vertrek is om 9.00 uur en de terugkomst zal rond 15.30 uur zijn.
Het entreegeld per deelnemer bedraagt € 25,- voor de route, een koffie- en lunchstop, een versnapering bij terugkomst en uiteraard de bijdrage aan een goed doel.

Alle donaties die ditmaal in de vorm van entreegelden en sponsoring bijeen worden gebracht, zijn voor 'Fonds Gehandicaptensport'. Voorafgaand aan de rit reiken we aan één of meerdere vertegenwoordiger(s) van het goede doel een cheque uit. Naast een geweldige dag geeft ons dit uiteraard een extra kick!


Vertrek en eind locatie

Deze editie zal vertrekken bij ‘Stadscafé Amersfoort’ in Amersfoort en zal eindigen bij ‘Blom Motoren’ in Leusden.

Zoals jullie weten is de binnenstad van Amersfoort autoluw. Download hier de routebeschrijving naar Stadscafé Amersfoort. Elke andere route naar Stadscafé Amersfoort wordt mogelijk gecontroleerd en kan dus leiden tot een boete!


Over het goede doel
Als het startschot gaat zou iedereen een even grote kans moet hebben om te winnen. Maar helaas heeft niet iedereen een eerlijke kans om aan de start te komen. Zo zijn bijvoorbeeld de kosten voor sporthulpmiddelen vele malen hoger en zijn er veel minder sportmogelijkheden en faciliteiten voor mensen met een beperking. Fonds Gehandicaptensport zet zich hiervoor in.

Zo helpen ze jaarlijks vele sporters met een handicap aan een sporthulpmiddel. Helaas is er momenteel een wachtlijst voor sporters die een aanvraag hebben gedaan voor een sporthulpmiddel. Op deze lijst staan ook sporters uit Amersfoort.

Het is natuurlijk fantastisch als wij meer sporters uit Amersfoort zouden kunnen ondersteunen.

Fonds Gehandicaptensport helpen...??? » » »