Motorrijders Nonnetjesrit vervullen wens voor de medemens

Zondag 29 maart – bij het ingaan van de zomertijd – kunnen enthousiaste motorrijders hun fietsen weer uit de schuur halen voor de 52ste Nonnetjesrit. Er zal ditmaal een unieke ‘fortenrit’ worden gereden voor de stichting ‘Een Wens voor je Medemens’. Elke ‘easy’ motorrijder kan meedoen. Kaarten en routes en zijn ’s ochtends bij het vertrek verkrijgbaar op de Amersfoortse Groenmarkt.

Verzameld wordt er vanaf 8.00 uur met koffie. Vertrek is om 9.00 uur en de terugkomst zal rond 15.30 uur zijn. Het entreegeld per deelnemer bedraagt € 20,- voor de route, een koffie- en lunchstop, een versnapering bij terugkomst en uiteraard de bijdrage aan het goede doel.

Alle donaties die ditmaal in de vorm van entreegelden en sponsoring bijeen worden gebracht, zijn voor ‘Een Wens voor je Medemens’. De activiteiten die deze stichting organiseert, staan voor positivisme, elkaar helpen en wat gunnen.

De Nonnetjesrit is sinds 1989 een traditie in Amersfoort. De motortocht werd jaren aangevoerd door beschermheer Henk Knol, die – inmiddels ruim over de tachtig – nog steeds prominent meerijdt in zijn zijspan. Het is een vrije motorrit, toegankelijk voor alle typen motoren, waarbij ‘hesjes’ die bekend zijn met de route herkenbaar meerijden, zodat er ook comfortabel kan worden gestuurd zonder routerol.

 

Over het goede doel:

De stichting ‘Een Wens voor je Medemens’ is eind 2013 opgericht door Jacobine Krijkamp en bestaat uit een klein maar gemotiveerd team van weldoeners, gefinancierd vanuit bedrijven en initiatieven zoals de Nonnetjesrit.

Maandelijks kunnen maximaal 20 ondernemers een bedrag in de wensenpot storten. Met deze wensenpot worden mensenwensen vervuld.

Er zijn twee soorten wensen: sociaal verantwoorde wensen of verrassingswensen. Dat kan variëren van een maand lang gratis boodschappen voor een vriendin die het financieel moeilijk heeft, een bingomiddag voor ouderen tot aan een opkikkerwens voor een zieke collega.

Posted on 24 maart 2015 in Nieuws

Share the Story

Back to Top