Motorrijders Nonnetjesrit rijden voor Voedsel Focus

Zondag 25 oktober – bij het ingaan van de wintertijd – kunnen enthousiaste motorrijders hun fietsen weer uit de schuur halen voor de 53ste Nonnetjesrit. Er zal ditmaal een unieke ‘bergenrit’ worden gereden voor de Stichting Voedsel Focus Amersfoort. Elke ‘easy’ motorrijder kan meedoen. Kaarten en routes en zijn ’s ochtends bij het vertrek verkrijgbaar op de Amersfoortse Groenmarkt.

Verzameld wordt er vanaf 8.00 uur met koffie. Vertrek is om 9.00 uur en de terugkomst zal rond 15.30 uur zijn. Het entreegeld per deelnemer bedraagt € 20,- voor de route, een koffie- en lunchstop, een versnapering bij terugkomst en uiteraard de bijdrage aan het goede doel.

Alle donaties die ditmaal in de vorm van entreegelden en sponsoring bijeen worden gebracht, zijn voor ‘Voedsel Focus Amersfoort’. De missie van deze stichting is het verminderen van (verborgen) armoede in de regio Amersfoort, door een balans te vinden tussen tekort en overschot aan voedsel in de maatschappij.

De Nonnetjesrit is sinds 1989 een traditie in Amersfoort. De motortocht werd jaren aangevoerd door beschermheer Henk Knol, die – inmiddels ruim over de tachtig – nog steeds prominent meerijdt in zijn zijspan. Het is een vrije motorrit, toegankelijk voor alle typen motoren, waarbij ‘hesjes’ die bekend zijn met de route herkenbaar meerijden, zodat er ook comfortabel kan worden gestuurd zonder routerol.

 

Over het goede doel

Voedsel Focus Amersfoort werkt samen met leveranciers (vaak producenten van levensmiddelen), voedselbanken in andere steden en verschillende hulpverlenings-instanties.

Vanuit verschillende hulpverleningsinstanties worden huishoudens doorverwezen naar de voedselbank, en huishoudens die zich eerst bij Voedsel Focus Amersfoort aanmelden, worden naar deze instanties verwezen.

Huishoudens die voedselpakketten ontvangen, worden periodiek getoetst (ten minste eenmaal per 3 maanden). Zij worden verzocht hun financiële gegevens te overleggen, voordat er een beslissing genomen wordt over het verlengen van de hulp. Het is dus geen vrijblijvende hulp, maar men dient actief mee te werken aan een verbetering van de situatie.

Bij verschillende bedrijven, particulieren, instellingen en stichtingen zamelen ze kwalitatief goede voedingsmiddelen in, om deze wekelijks uit te delen. Op deze wijze proberen ze de spil te zijn tussen overschot en tekort in de maatschappij.

Posted on 17 oktober 2015 in Nieuws

Share the Story

Back to Top