Motorrijders Nonnetjesrit rijden voor Stadsboerderij de Vosheuvel

Zondag 3 april kunnen enthousiaste motorrijders hun fietsen weer uit de schuur halen voor de 54ste Nonnetjesrit. Ditmaal zal er gereden worden voor de Stadsboerderij de Vosheuvel te Amersfoort. Elke ‘easy’ motorrijder kan meedoen. Kaarten en routes en zijn ’s ochtends bij het vertrek verkrijgbaar op de Amersfoortse Groenmarkt.

Verzameld wordt er vanaf 8.00 uur met koffie. Vertrek is om 9.00 uur en de terugkomst zal rond 15.30 uur zijn. Het entreegeld per deelnemer bedraagt € 20,- voor de route, een koffie- en lunchstop, een versnapering bij terugkomst en uiteraard de bijdrage aan het goede doel.

Alle donaties die ditmaal in de vorm van entreegelden en sponsoring bijeen worden gebracht, zijn voor ‘Stadsboerderij de Vosheuvel’. Velen van ons zullen er met opa of oma wel eens zijn geweest of hebben er oud papier en karton gebracht. Het is een mooi en lokaal initiatief om deze te steunen vanuit de gedachte van de Nonnetjesrit.

De Nonnetjesrit is sinds 1989 een traditie in Amersfoort. De motortocht werd jaren aangevoerd door beschermheer Henk Knol, die – inmiddels ruim over de tachtig – nog steeds prominent meerijdt in zijn zijspan. Het is een vrije motorrit, toegankelijk voor alle typen motoren, waarbij ‘hesjes’ die bekend zijn met de route herkenbaar meerijden, zodat er ook comfortabel kan worden gestuurd zonder routerol.

 

Over het goede doel:

De ‘Stadsboerderij de Vosheuvel’ start begin 1977 en is sinds 1997 geprivatiseerd. In 2015 in men gestart met het Vosheuvel 2.0 project. Met het Vosheuvel 2.0 project zal de komende periode het terrein opnieuw worden ingericht en eenheid worden gebracht in de identiteit en uitstraling van de stadsboerderij. Doel van dit 2.0 project is de huidige bezoekers langer op de boerderij te laten verblijven, beter aan te sluiten bij de veranderende behoeften en wetgeving en meer eigen inkomsten te genereren, waarbij het welzijn van dier en mens voorop staat.

De meeste mensen gaan naar de Vosheuvel voor de dieren. Naast de grotere boerderijdieren zoals de koeien, pony’s, ezels, varkens, geiten en schapen zijn er ook kleinere dieren zoals kippen, konijnen en knaagdieren. In de knuffelweide kunnen jong en oud de geiten aaien en knuffelen. Er is ook een grote vijver waar diverse watervogels te bewonderen zijn. Tenslotte zijn er nog twee bijzondere tuinen: de boerderijtuin en de natuurtuin.

Educatie speelt een belangrijke rol op de Vosheuvel. Er zijn lespakketten voor basisscholen en het is mogelijk om stage te lopen op de Stadsboerderij.

Stichting Stadsboerderij de Vosheuvel is voor een groot deel van haar werkzaamheden afhankelijk van vrijwilligers, en voor een groot deel van haar inkomsten afhankelijk van donaties.

Posted on 29 maart 2016 in Nieuws

Share the Story

Back to Top