Motorrijders Nonnetjesrit rijden voor Sinterklaas Kapoentje

Na drie keer – door alle maatregelen – geen Nonnetjesrit georganiseerd te kunnen hebben, is het dan eindelijk zover. Zondag 31 oktober – bij het ingaan van de wintertijd – kunnen enthousiaste motorrijders eindelijk hun fietsen uit de schuur halen voor de 62ste Nonnetjesrit. Ditmaal zal er gereden worden voor Stichting Sinterklaas Kapoentje in Amersfoort. Elke ‘easy’ motorrijder kan meedoen. Deelnamekaarten zijn ’s ochtends bij het vertrek verkrijgbaar op de Amersfoortse Groenmarkt.

Verzameld wordt er vanaf 8.15 uur met koffie. Vertrek is om 9.00 uur en de terugkomst zal rond 15.30 uur zijn. Het entreegeld per deelnemer bedraagt € 25,- voor de route, een koffie- en lunchstop, een versnapering bij terugkomst en uiteraard de bijdrage aan het goede doel. De route beslaat 3 etappes van elk circa 1,5 uur. Daar tussenin is er een koffiestop en een lunch.

De autoluwe binnenstad van Amersfoort heeft ook gevolgen voor de Nonnetjesrit. Om een boete te vermijden is het noodzakelijk dat deelnemers hun kenteken bij de inschrijftafel opgeven, zodat de organisatie deze door kan geven aan de dienst ontheffingen. De koffie- en lunchstop worden gehouden bij horecagelegenheden, dus het coronatoegangsbewijs dient meegenomen te worden.

Alle donaties die ditmaal in de vorm van entreegelden en sponsoring bijeen worden gebracht, zijn voor ‘Stichting Sinterklaas Kapoentje’. Het is een mooi en lokaal initiatief om deze te steunen vanuit de gedachte van de Nonnetjesrit.

De Nonnetjesrit is sinds 1989 een traditie in Amersfoort. Het is een vrije motorrit, toegankelijk voor alle typen motoren, waarbij ‘hesjes’ die bekend zijn met de route herkenbaar meerijden, zodat er ook comfortabel kan worden gestuurd zonder routerol.

Over het goede doel
Het doel van Stichting Sinterklaas kapoentje is het voor alle kinderen mogelijk te maken het Sinterklaasfeest mee te vieren, ongeacht de financiële situatie van de ouders.
Kinderen die in armoede opgroeien missen vaak heel veel.

Het is aan kinderen niet uit te leggen dat de Sint hen overslaat omdat de ouders geen geld hebben voor cadeautjes. De Sint maakt immers geen onderscheid tussen arme en rijke kinderen. De Sint kijkt alleen of je lief bent geweest. Krijg je geen cadeautje, ben je dus niet lief geweest. Dat is de logische gedachtegang van een kind. Wij van Sinterklaas Kapoentje vinden dit onverkoopbaar. Wij vinden dan ook dat alle kinderen recht hebben op een mooi cadeautje van de Sint. Heel graag willen wij iets van de magie van Sinterklaas doorgeven aan kinderen uit minima-gezinnen. Kinderen die het hele jaar niets nieuws hebben gehad willen we toch op 5 december een cadeau geven dat ze helemaal zelf hebben uitgekozen. Spiksplinternieuw, in originele verpakking zonder dat iemand anders daarmee gespeeld heeft! Speciaal voor jou, van de Sint. Omdat jij bent wie jij bent en het waard bent! Gewoon daarom! Voor elke 35,00 maken we een 1 kind blij!

 

Sinterklaas Kapoentje helpen? » » »