Motorrijders Nonnetjesrit rijden voor Dierenambulance Amersfoort

Zondag 30 oktober – bij het ingaan van de wintertijd – kunnen enthousiaste motorrijders hun fietsen nog een keer uit de schuur halen voor de 55ste Nonnetjesrit. Ditmaal zal er gereden worden voor de Stichting Dierenambulance Amersfoort. Elke ‘easy’ motorrijder kan meedoen. Kaarten en routes en zijn ’s ochtends bij het vertrek verkrijgbaar op de Amersfoortse Groenmarkt.

Verzameld wordt er vanaf 8.00 uur met koffie. Vertrek is om 9.00 uur en de terugkomst zal rond 15.30 uur zijn. Het entreegeld per deelnemer bedraagt € 20,- voor de route, een koffie- en lunchstop, een versnapering bij terugkomst en uiteraard de bijdrage aan het goede doel. De route beslaat 3 etappes van elk circa 1,5 uur. Daar tussenin is er een koffiestop en een lunch.

Alle donaties die ditmaal in de vorm van entreegelden en sponsoring bijeen worden gebracht, zijn voor ‘Stichting Dierenambulance Amersfoort’. Alle vrijwilligers van de dierenambulance staan 24 uur per dag paraat om hulpbehoevende dieren en eventuele eigenaren daarvan adequate hulp te verlenen.

De Nonnetjesrit is sinds 1989 een traditie in Amersfoort. Het is een vrije motorrit, toegankelijk voor alle typen motoren, waarbij ‘hesjes’ die bekend zijn met de route herkenbaar meerijden, zodat er ook comfortabel kan worden gestuurd zonder routerol.

 

Over het goede doel:

De Dierenambulance startte in 1990 als een particulier initiatief. Jet Vermeulen, eigenaresse van Dierenpension Camping Kennels, voerde samen met haar personeel de taak uit. In 1996 werd de Dierenambulance overgenomen door de Dierenbescherming afdeling Amersfoort. Sinds 1997 is het een zelfstandige stichting geworden en wordt het bestuurd door een 5-koppig bestuur met daarnaast inmiddels meer dan 30 enthousiaste vrijwilligers.

De Stichting Dierenambulance Amersfoort werkt uitsluitend met vrijwilligers in een 24 uurs bereikbaarheid gedurende zeven dagen per week. Ze vervoeren gewonde, zieke of gevonden dieren naar de gespecialiseerde opvangcentra en dierenartspraktijken, verlenen zo nodig eerste hulp aan gewonde en/of zieke dieren, bevrijden dieren uit benarde posities, verstrekken informatie en voorlichting over dieren en de Dierenambulance en verzorgen de afwikkeling bij overleden huisdieren.

De Stichting Dierenambulance Amersfoort is voor haar werkzaamheden 100% afhankelijk van vrijwilligers, en voor een groot deel van haar inkomsten afhankelijk van giften en donaties.

Posted on 23 oktober 2016 in Nieuws

Share the Story

Back to Top