Motorrijders Nonnetjesrit de weg op voor Motiva Straatadvocaten

Zondag 29 oktober – bij het ingaan van de wintertijd – kunnen enthousiaste motorrijders hun fietsen nog een keer uit de schuur halen voor de 57ste Nonnetjesrit. Ditmaal zal er gereden worden voor Motiva Straatadvocaten in Amersfoort. Elke ‘easy’ motorrijder kan meedoen. Kaarten en routes en zijn ’s ochtends bij het vertrek verkrijgbaar op de Amersfoortse Groenmarkt.

Verzameld wordt er vanaf 8.00 uur met koffie. Vertrek is om 9.00 uur en de terugkomst zal rond 15.30 uur zijn. Het entreegeld per deelnemer bedraagt € 20,- voor de route, een koffie- en lunchstop, een versnapering bij terugkomst en uiteraard de bijdrage aan het goede doel.

Alle donaties die ditmaal in de vorm van entreegelden en sponsoring bijeen worden gebracht, zijn voor ‘Motiva Straatadvocaten’.

De Nonnetjesrit is sinds 1989 een traditie in Amersfoort. De motortocht werd jaren aangevoerd door beschermheer Henk Knol, die inmiddels ruim over de tachtig is. Het is een vrije motorrit, toegankelijk voor alle typen motoren, waarbij ‘hesjes’ die bekend zijn met de route herkenbaar meerijden, zodat er ook comfortabel kan worden gestuurd zonder routerol.

Over het goede doel
Motiva Straatadvocaten is een non-profit organisatie in Amersfoort die opkomt voor de belangen van dak- en thuislozen en andere minderbedeelden. In de afgelopen jaren zijn talloze dak- en thuislozen en mensen in nood geholpen bij het verkrijgen en behouden van basale levensbehoeftes en zijn uithuiszettingen voorkomen. Door de maatwerkondersteuning en deskundige doorverwijzing zijn vele burgers geholpen met hun persoonlijke vraagstukken en is aansluiting gevonden bij specialistische instanties. Daarnaast verzorgen ze maaltijden op zaterdag voor een groep daklozen.

Naast de inzet voor dak- en thuislozen geeft Motiva Straatadvocaten voorlichting om de beeldvorming van de Nederlandse samenleving over dak- en thuislozen te verbeteren.

Posted on 22 oktober 2017 in Geen categorie

Share the Story

Back to Top