“Mooiste najaarsrit tijdens het voorjaar”

De Nonnetjes voorjaarsrit van maart 2023 is gereden onder ‘nogal’ natte weersomstandigheden. De voorafgaande zaterdag was met veel wind en regen zeer slecht, een veeg voorteken. De weersvoorspellingen voor de zondag waren ook niet van de lucht. De te verwachten opkomst was dan ook redelijk naar beneden ingeschaald.

Zondagochtend: met 45 liter koffie in kannen en kruiken was er in ieder geval voldoende warme drank bij het ontvangen van de deelnemers. Koffie zat, deelnemers nooit voldoende. En nu zeker niet! We hebben dan ook de uitbaters op de koffie- en lunchstoppen in de rit enigszins teleur moeten stellen met de doorgebelde opkomst. Desondanks is de rit naar ieders tevredenheid gereden, zonder akkefietjes; slechts één lekke band die terstond met behulp van diverse deelnemers is gerepareerd. Slechts 3 deelnemers trokken de stekker eruit tijdens de eerste stop: berijders van twee motoren en een trike.

Gezien de ervaringen met het meerijden van trikes in de stoet heeft de organisatie besloten volgende ritten alleen motoren op 2 wielen toe te staan tijdens de rit. Een trike kan de motoren niet goed bijbenen op de rustieke, smalle weggetjes die er doorgaans bereden worden. Met als gevolg dat er teveel begeleiding betrokken moet blijven bij de trike, en de stoet te veel uit elkaar valt. Het levert veel gaten op. Waarbij de stopgezette, wachtende overige verkeersdeelnemers de dringende behoefte krijgen hun rit naar de schoonfamilie of de kerk weer te hervatten. De trike voorin zetten is geen optie, teveel obstakels en drempels houden het voertuig op. Kortom: alleen motoren op twee wielen volgende ritten.

Al met al hebben de deelnemers en de gidsen een hele toffe rit beleefd. Hierbij is tevens de techniek van het ‘natte’ rijden weer bijgeschaafd! Met de opmerking van een deelnemer dat dit de ‘mooiste najaarsrit tijdens het voorjaar’ was, gaan we ervan uit dat in het najaar de weergoden dit ritje gaan compenseren.

Dank aan alle motorrijders, hulpen in de huishouding, team Blom en de gidsen, en in ieder geval tot 29 oktober!

BEKIJK HIER ALLE FOTO'S