het goede doel

najaarsrit 2019

De doelstelling van 1SAMEN1 is activiteiten en evenementen voor ouderen met een klein of geen sociaal netwerk, ouderen in zorgcentra en bijvorrbeeld ouderen met beperkingen, die in of rond de binnenstad wonen, te ondersteunen.

1SAMEN1 staat voor samen genieten, verbinden zonder grenzen.
• Een hapje, een drankje met of zonder muzikale omlijsting?
• Een gezamenlijke bezigheid; gezamenlijk spelletjes doen of sportief bezig zijn?
• Een uitje binnen of buiten onze stadsmuren?

Ons eerste evenement ‘Samen is gezelliger’ op 1 april 2019 was een groot succes! Maar liefst 65 senioren hebben toen een onvergetelijke dag beleefd.
Een gast schreef ons: “dit was voor het eerst sinds jaren dat ik zo’n fijne dag heb gehad, jullie hebben mij heel erg blij en gelukkig gemaakt en dan te bedenken dat ik eerst niet durfde te gaan.

Hier doen wij het voor en dit evenement smaakte naar meer.

Er volgden nog een 2-tal activiteiten waarbij senioren met brugklassers een spelletjesmiddag hadden en er worden inmiddels wekelijks door o.a. POWER en de Buurtkamer, activiteiten gefaciliteerd waarbij senioren elkaar ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje.

Op 1e Kerstdag organiseert 1SAMEN1 onder het mom van “samen eten verbindt” een kerstdiner voor senioren die met de Kerst alleen zijn. Voor velen van hen zijn de feestdagen en met name de kerstdagen, dagen waar vaak tegen wordt opgezien; en daar willen we wat aan doen!

1SAMEN1 nodigt hen graag uit om aan te schuiven aan onze feestelijke kersttafel, alleen of met introducé(s). Zij ontmoeten aan tafel ook anderen, niet alleen senioren, maar ook gasten die net als zij om andere redenen onze aandacht verdienen.

Het meergangen diner met dessert wordt tussendoor opgeluisterd met een muzikaal intermezzo en aan het eind van de middag krijgen onze gasten een blijvende herinnering mee.

 

1SAMEN1 helpen? » » »

 

 

Sponsors

 

Back to Top