56ste Nonnetjesrit voor Rocking up X-mas.

Zondag 26 maart – bij het ingaan van de zomertijd – kunnen enthousiaste motorrijders hun fietsen weer uit de schuur halen voor de 56ste Nonnetjesrit. Ditmaal zal er gereden worden voor ‘Rocking up X-mas’. Elke ‘easy’ motorrijder kan meedoen. Kaarten en routes en zijn ’s ochtends bij het vertrek verkrijgbaar op de Amersfoortse Groenmarkt.

Verzameld wordt er vanaf 8.00 uur met koffie. Vertrek is om 9.00 uur en de terugkomst zal rond 15.30 uur zijn. Het entreegeld per deelnemer bedraagt € 20,- voor de route, een koffie- en lunchstop, een versnapering bij terugkomst en uiteraard de bijdrage aan het goede doel. De route beslaat 3 etappes van elk circa 1,5 uur. Daar tussenin is er een koffiestop en een lunch.

Alle donaties die ditmaal in de vorm van entreegelden en sponsoring bijeen worden gebracht, zijn voor ‘Rocking up X-mas’. In 2017 gaan ze alweer voor de 4e keer gezinnen in en rond Amersfoort verrassen met een fantastisch kerstpakket.

De Nonnetjesrit is sinds 1989 een traditie in Amersfoort. Het is een vrije motorrit, toegankelijk voor alle typen motoren, waarbij ‘hesjes’ die bekend zijn met de route herkenbaar meerijden, zodat er ook comfortabel kan worden gestuurd zonder routerol.

 

Over het goede doel:

Rocking up X-mas is een initiatief van Thijs, Sydney en Imco. Dit initiatief is klein begonnen, maar inmiddels uitgegroeid tot een project waar vorig jaar 120 gezinnen blij zijn gemaakt met een kerstpakket. Dit zijn niet zomaar gezinnen, maar gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank.

In 2017 willen ze in samenwerking met de voedselbank 250 gezinnen verrassen met een superluxe kerstpakket! In dit pakket zit een luxe diner, een luxe ontbijt en allerlei lekkere dingen.

Rocking up X-mas is voor 100% afhankelijk van vrijwilligers en van giften en donaties.

Voor meer informatie ga je naar www.rockingupxmas.nl

 

 


Zondag 26 maart werd de 56ste Nonnetjesrit gereden. Het was weer een mooie en zeer geslaagde rit met circa 240 deelnemers.

Hoog in het vaandel van de Nonnetjesrit staat een goed doel. Voor de start werd door Jos Dekker de cheque met het bijeen gebrachte bedrag, dit keer met een extra bijdrage door een anonieme donateur, overhandigd aan Sydney Brouwer van Rocking Up X-Mas. Sydney Brouwer bedankte iedereen voor deze geweldige bijdrage. “Alleen al met dit bedrag kunnen we tientallen gezinnen een mooie, gave Kerst bezorgen”.
Meer informatie over Rocking Up X-Mas is te vinden op www.kerstactie2017.nl.

Na het vertrek, dat door de hoeveelheid deelnemers iets later was dan de gebruikelijke 9.00 uur, voerde de circa 200 km lange route over mooie landelijke binnenwegen en dijkweggetjes naar de koffiestop in Huizen en de lunchstop in Elspeet.
Om 15.30 uur kwam iedereen weer terug op de Groenmarkt. Mede dankzij het zeer mooie weer was het een geweldige opkomst en werd er door menigeen nog lang nagenoten.

Posted on 20 maart 2017 in Nieuws

Share the Story

Back to Top